Hírek
Útjára indult a MASZSZ kampánya: főállású szakszervezeti szervezőket keresnek

Nagyszabású kampányban toboroz főállású szervezőket az élelmiszeripar, kereskedelem, feldolgozóipar, településgazdálkodás és a vasúti közlekedés területére a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ). A program célja, hogy a dolgozói közösségeket megerősítve segítsenek a munkavállalóknak érdekeik érvényesítésében és munkahelyi problémáik megoldásában.

A szakszervezeti szervezők központi szerepet játszanak a dolgozói közösségek építésében. Feladatuk, hogy beszélgessenek a munkavállalókkal, azonosítsák a legfontosabb problémákat, és együttes cselekvésre ösztönözzék a dolgozókat. Ez nem könnyű feladat, hiszen erős közösségi hálót kell kialakítaniuk a munkahelyeken, ahol gyakran a bizalmatlanság és a bizonytalanság a legnagyobb akadály. A szervezői munkakör nem igényel formális végzettséget, viszont alapvető elvárás a kiváló kommunikációs készség, az empátia és a kreatív problémamegoldás. Előnyben vannak azok, akik már szereztek tapasztalatot közösségszervezésben vagy projektmenedzsmentben.

Az újonnan felvett szervezők egy ötnapos alapképzésen vesznek majd részt, ahol megtanulják a szakszervezeti szervezés módszertanát. A jelentkezési határidő október 13., ezt követően egy többlépcsős kiválasztási folyamat során dől el, kik kerülhetnek be a csapatba. Az új szervezők december végéig megkapják szerződésüket.

Ha érzel magadban erőt és elkötelezettséget a munkavállalók érdekeinek védelmére, itt a lehetőség, hogy te is részese legyél a változásnak!

 

További részleteket a szervezői állásról ITT találsz!

Ha felkeltettük érdeklődésedet, úgy IDE kattintva tudod leadni a jelentkezésed!