Hírek
Kongresszust tartott a MASZSZ
A Magyar Szakszervezeti Szövetség május 30-án tartotta éves kongresszusát. A nagy létszámban összeült kongresszus előtt Zlati Róbert elnök értékelte az előző év munkáját. A ciklus eddigi eredményei mellett beszámolt a következő év céljairól is.

 
 
Zlati Róbert kiemelte, hogy, bár a tagcsökkenés általános tendenciája nem kerülte el a szervezetet, továbbra is a Magyar Szakszervezeti Szövetség a legnagyobb konföderáció. Mint ilyen, aktív, kezdeményező szerepet kell vállalnia.
 
Azonban az érdekegyeztetés helyzete és rendszere nem javult az elmúlt évekhez képest. Az adott politikai környezet továbbra is akadályoztatja a MASZSZ munkáját, nem veszi figyelembe a szervezet véleményét és nem partner az egyeztetésben. Példa erre, hogy az OKÉT összehívása több, mint egy éve nem történt meg.
 
Mindazonáltal a MASZSZ eredményes évet zárt. Idén jelent meg az Európai Szakszervezeti Szövetség támogatásával a Munkajogaink című kiadvány, ami egyszerűen és érthetően foglalja össze az alkalmazottak és munkáltatók jogait és kötelezettségeit. A könyv ingyenesen elérhető online lapozható és pdf formátumban is. A Fővárosi Önkormányzat támogatásával pedig kiadtuk a Budapest és a szakszervezetek című hiánypótló könyvet, ami Budapest 150. születésnapjának évfordulójára a fővárosi szakszervezeti mozgalom történetét tekinti át.
 
A kongresszus két új tisztviselőt választott: új elnökségi tagot Király András személyében és Hajzer Margitot, a Felügyelő Bizottság új tagját.
 
Képgalériánkat ide kattintva nézhetik meg.